Tanahaylen Valley House Construction 

About the project.

The house was designed to take in the gorgeous valley view below and includes split level open plan living, dining, kitchen & butlers pantry, 5 bedrooms, upstairs master floor with walk in robe, ensuite and office, rumpus room, main bathroom, powder room & linen store. Beautiful features include the custom built staircase, locally sourced 300x300mm timber posts, external mod wood cladding, insulated garage door for western sun, custom built pool designed to fit the shape of the house, custom made blackbut entrance door, 30 meters of decking stretching along the back of the house, custom joint fabrication of the blackbut two pac bench tops, ducted A/C, outdoor kitchen, smart home technology system and spotted gum hardwood timber flooring with custom border design. The site is a steep sloping 3 acre block that required extensive site works to create the family friendly house site. 
510
Sq meters
34 weeks
Time to complete